A súlytalan királylány

A súlytalan királylány

 

George MacDonald: A súlytalan királylány

Egy régi klasszikus már magyarul is!
Szimonidesz Hajnalka varázslatos rajzaival :)

Megrendelhető a kiadónál, és a boltokba is folyamatosan érkezik! :)

 

 

 

George MacDonald izgalmas és szép tündérmeséje egyedülálló kalandra hívja az olvasót. Hogyan veszítheti el a súlyát egy királykisasszony? Könnyű-e a gyermekkora? Milyen az élet egy királyi családban, ahol a kamasz lány ráadásul még súlytalan is? Vajon eljön-e a herceg, akit egyáltalán nem vár? Az eredeti angol humorral fűszerezett történet gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt letehetetlen olvasmány. 9–99 éves korig ajánljuk.

George MacDonald (1824–1905) skót író és prédikátor, a fantasyirodalom egyik úttörője. Írásművészete hatott Lewis Carrollra és C. S. Lewisra, mindketten a mesterüknek vallották, de megihletett számos más híres írót, többek között J. R. R. Tolkient és G. K. Chestertont is. Meséi ma is klasszikusszámba mennek.

 

„Ugye vágyunk a könnyűségre, a repülésre, a kötetlenségre? Talán nem is sejtjük, milyen veszélyeket rejtene, ha elszakadnánk a föld vonzerejétől. Ha nem tartana minket a fizikai törvény, elvesztenénk a talajt a lábunk alól. Így jár Lagobel elátkozott királykisasszonya. Sosem tudná meg, mi a súly, a vonzás, a vonzalom, mi a fájdalom, talán azt sem, mi a szerelem…
De mint minden igaz mesében, az önfeláldozásra képes szeretet megtöri a gonosz varázslatot. A végére megsejthetjük, hogy teljes emberi életet csak akkor élhetünk, ha egyszerre vagyunk testi és lelki lények, a föld és az ég gyermekei.
Szívből ajánlom a néhol abszurdba hajló, izgalmas és bölcs meseregényt mindenkinek.”

Kertész Eszter költő